Bu yazımda wordpress yazılarınızdaki başlıkların belirli karakter sayısında sınırlanmasının nasıl olduğunu anlatacağım. Bazı zamanlarda başlıklar bir hayli uzun olabiliyor. Bu yüzden tema üzerinde bozulmalar veya dışarı taşma durumları gerçekleşebiliyor. Bunun önüne geçmek için bu kodu kullanarak uygun şekilde ayarlama yapmanız mümkün olacaktır.
Bilgisayar sistemlerimin güvenliği bu aralar Eset Smart Security’den soruluyor. Fakat evimde kullandığım 3 bilgisayarımın bir tanesinde güncelleme yaptıktan sonra 0x1106 hatası alıyordum. Antivirüsü kaldırıp yeniden kursam düzelicek biliyorum ama üşendim yalan değil Peki bu sorunu nasıl çözdüm konunun devamında onu anlatayım.
- Polat DUĞAN
- 30 Yorum
- Beğeni
- Devamını Oku
Sinema sektörünün olmaz olmazı görsel efektlerin nasıl çekildiğini biliyormusunuz? İzlerken “yuhh nasıl yapmışlar!” diyip şoka girerken bu sahnelerin aslında çok basit yöntemlerle oluşturulduğunu çoğunuz bilmiyorsunuz. Sadece bildiğimiz “kesin ip var ..” modunda olduğumuz Yazının devamında 28 filmin nasıl hazırlandığı konusunda görseller mevcuttur. Bakın ve nasıl kandırıldık görün
- Polat DUĞAN
- 0 Yorum
- Beğeni
- Devamını Oku
Doğruyu söylemek (ya da yazmak) gerekirse daha öncesinde hiç böyle bir yazı yazıcağım aklıma gelmezdi. Bu yazımda son zamanlarda farkında olmadan kitaba kağıda vb. yerlere çizmiş olduğum ufak karalamalardan bahsetmek istiyorum. Sınav stresini yaşadığım ve cumartesi günü son sınavıma gireceğim bu günlerde çalışma kitabımın her sayfasına istemsiz ve farkında olmadan […]
- Polat DUĞAN
- 0 Yorum
- Beğeni
- Devamını Oku
Uzun zamandır wordpress makalesi yazmadığımı ama elimde bir çok malzemenin olduğunu fark edip yeniden sarıldım klavyeme Şimdiki yazımda wordpress sitenizin üzerinde kayıtlı olan kullanıcı sayısını görüntüme nasıl olur ondan bahsedeceğim.
Bugün WordPress 5.0 sürümü ile büyük bir güncelleme yaparak wordpress sistemine yeni özellikleri sisteme dahil etti. Kübalı caz sanatçısı Bebo Valdés’in şerefine “Bebo” olarak adlandırılan yeni WordPress sürümünde “Gutenberg” adlı blok tabanlı yazı editörü sisteme entegre edilmiş.
WordPress için gelen tüm sorulara cevap vermeye çalışıyorum. Tabi daha önceden hiç görmediğim ve cevabını bilmediğim sorularda olmuyor değil. Yakın zamanda Arzu Hanım’dan bir mail aldım ve kendisi sitesinde özelleştirme bölümüne girmeye çalıştığında “Hile mi yapıyorsunuz?” uyarısı alıyordu. Daha öncesinde hiç böyle bir sorunla hiç kaşılaşmamıştım. Google amcadan ufak bir […]
Etrafımda bir çok web geliştiricisi var fakat hepsinin tarzı kendisine göre. Kimisi sadece HTML & CSS kodlayarak bir tasarım elde ediyor, kimisi de wordpress, joomla gibi hazır modüllere hazır tema ve eklentiler ekleyerek işini çözüyor. Peki bir web geliştiricisi iseniz siz hangi yolu seçerdiniz?