Bu yazımda wordpress yazılarınızdaki başlıkların belirli karakter sayısında sınırlanmasının nasıl olduğunu anlatacağım. Bazı zamanlarda başlıklar bir hayli uzun olabiliyor. Bu yüzden tema üzerinde bozulmalar veya dışarı taşma durumları gerçekleşebiliyor. Bunun önüne geçmek için bu kodu kullanarak uygun şekilde ayarlama yapmanız mümkün olacaktır.
WordPress üzerinde kullanıcılara tanınmış olan bazı roller mevcut. Site üzerindeki her kullanıcı yönetici olamayacağından kullanıcılara site içerisindeki bazı materyallere hükmedebilicek kadar yetkiler verilmiş. Peki hangi kullanıcı grubu ne gibi görevlere sahip olabiliyor?
- Polat DUĞAN
- 0 Yorum
- Beğeni
- Devamını Oku
Merhaba arkadaşlar. Her Türk evladı gibi bende vatani görevimi tamamlayıp , üzerime düşen vazifemi yerine getirmekten mutluluk duyuyorum. Askere gidicek olanların en çok düşündüğü konulardan birisi “askere giderken ne götüreceğim” ve “acaba askeriyeden neler vericekler” oluyor. Etrafınızda askerliğini tamamlamış olan arkadaşlarınız gerekli gereksiz bir çok eşyayı size yük ederek sizi […]
- Polat DUĞAN
- 0 Yorum
- Beğeni
- Devamını Oku
Merhaba arkadaşlar. Kısa bir aradan sonra 5 aylık bir zaman aşımınıda geride bırakarak kaldığım yerden makalelerime devam ediyorum. Bu süre zarfında elimde fazlasıyla biriken bilgi ve yayınlamakta sabırsızlandığım yeni fikirlerim oldukça birikmiş durumda. En kısa zamanda her birisini teker teker yayınlayarak web sitemde güzel bir kaynak arşivi oluşturmayı planlıyorum. Yeni […]
- Polat DUĞAN
- 0 Yorum
- 1 Beğeni
- Devamını Oku
Uzun zamandır wordpress makalesi yazmadığımı ama elimde bir çok malzemenin olduğunu fark edip yeniden sarıldım klavyeme Şimdiki yazımda wordpress sitenizin üzerinde kayıtlı olan kullanıcı sayısını görüntüme nasıl olur ondan bahsedeceğim.
Bugün WordPress 5.0 sürümü ile büyük bir güncelleme yaparak wordpress sistemine yeni özellikleri sisteme dahil etti. Kübalı caz sanatçısı Bebo Valdés’in şerefine “Bebo” olarak adlandırılan yeni WordPress sürümünde “Gutenberg” adlı blok tabanlı yazı editörü sisteme entegre edilmiş.
WordPress için gelen tüm sorulara cevap vermeye çalışıyorum. Tabi daha önceden hiç görmediğim ve cevabını bilmediğim sorularda olmuyor değil. Yakın zamanda Arzu Hanım’dan bir mail aldım ve kendisi sitesinde özelleştirme bölümüne girmeye çalıştığında “Hile mi yapıyorsunuz?” uyarısı alıyordu. Daha öncesinde hiç böyle bir sorunla hiç kaşılaşmamıştım. Google amcadan ufak bir […]
Etrafımda bir çok web geliştiricisi var fakat hepsinin tarzı kendisine göre. Kimisi sadece HTML & CSS kodlayarak bir tasarım elde ediyor, kimisi de wordpress, joomla gibi hazır modüllere hazır tema ve eklentiler ekleyerek işini çözüyor. Peki bir web geliştiricisi iseniz siz hangi yolu seçerdiniz?